Ваш автомобіль:

Лідери продажів

Призначення захисту картера двигуна

У більшості автолюбителів однієї з потрібних деталей машини є захист картера двигуна. Цю деталь автомобіля рекомендують встановлювати і як самі розробники, так і майстри автосервісів і не лише водіям, які періодично виїжджають за місто, а й тим, хто постійно пересувається «міськими джунглями».

Захист картера дозволяє зберегти не тільки сам силовий агрегат машини, а й інші важливі вузли авто від ударів, пошкоджень, попадання води бруду. Крім цього, такий захист ще може виконувати протиугінну функцію, а саме він ускладнить проникнення зловмисника до сигналізації машини.

Захист картера з нержавіючої сталі

 

Зазвичай захист картера виготовляється із металевих листів різної товщини. Крім цього, вона розробляється з урахуванням деяких особливостей машини. І тому в деяких випадках без неї просто не обійтись. Ось деякі такі ситуації:

  • З'їхали з траси на лісову дорогу і наскочили на замаскований травою пеньок;
  • Ухилялися від бабки, що вискочила через трамвай, і застрибнули на швидкості на тротуар;
  • Не розрахували висоту криниці, що виглядає з дорожнього покриття;
  • Не варто вірити столичним калюжам – це може бути вхід у метро;
  • Втрачені, забуті на дорозі предмети, за законом підлості трапляються відразу за поворотом;
  • Якщо машину вертикально розгойдало на «рівній» дорозі, та ще й при високій швидкості, а дорожній просвіт маленький і підвіска м'яка, то може статися удар об дорожнє покриття;
  • Вигляди, ями, колії на дорозі і т.д.

Тепер можете уявити, що захист картера відсутній, а машина ще завантажена під зав'язку, то при попаданні в перелічені вище ситуації - пошкоджень двигуна не уникнути. І як результат - пробитий піддон і масло, що втекло з нього. Добре, якщо водій вчасно помітив витік олії, а якщо ні?

Залишається цікавим один факт, що умови експлуатації автомобіля на вітчизняних дорогах відомі всім автовиробникам, але захист картера так і не встановлюється штатним способом на конвеєрі. Якщо закордонні компанії зрозуміти ще можна, оскільки у них на дорогах пеньки не ростуть, але своїх зрозуміти важко. Але їздимо ми вітчизняними дорогами, які дуже складно назвати дорогами, ось тому захист картера двигуна просто необхідний на машині. І її встановлення ні в кого не повинно викликати сумнівів, незалежно від марки авто, товщини гаманця або стажу водія.